ODGOVOR NA OBJAVE KRIK-a U VEZI SPORA KOJI MONDO INC VODI PROTIV NJIH PRED PRIVREDNIM SUDOM
Foto: Kurir

ODGOVOR

ODGOVOR NA OBJAVE KRIK-a U VEZI SPORA KOJI MONDO INC VODI PROTIV NJIH PRED PRIVREDNIM SUDOM

Što se tiče Mondo Inc, ovo nije prvi spor koji vodimo zbog nepoštene tržišne utakmice

Objavljeno:

Tekst koji je portal KRIK objavio dana 24.04.2024. godine, a koji su preneli drugi mediji, u vezi spora koji Mondo Inc vodi protiv KRIK-a i još četiri izdavača, pred Privrednim sudom u Beogradu, zbog nelojalne konkurencije je neistinit.

Pre svega, KRIK nije dobio spor protiv Mondo Inc. Radi se o odbijanju Privrednog suda da postupa po tužbi izdavača Kurira protiv KRIK-a i drugih izdavača, zbog nepoštene tržišne utakmice koju su tuženi i izdavači izvršili. Privredni sud se jednom već oglasio nenadležnim za postupanje u ovom predmetu, ali je po žalbi Mondo Inc ta odluka ukinuta od strane Privrednog apelacionog suda. Sada se Privredni sud de facto ponovo oglasio nenadležnim, ali u pogrešnoj formi odluke o odbijanju zahteva. Privredni sud nije izveo nijedan predloženi dokaz i u obrazloženju je naveo isto kao u svojoj ranijoj odluci da nije nadležan i da treba primeniti Zakon o javnom informisanju i medijima, po kome su nadležni da postupaju sudovi opšte nadležnosti.

Što se tiče Mondo Inc, ovo nije prvi spor koji vodimo zbog nepoštene tržišne utakmice. Sve sporove ove vrste smo do sada dobili pred privrednim sudovima, a dobićemo i ovaj protiv KRIK-a!

Problem je što se postupajuća sudija Ljiljana Stojković „zainatila“ i odbija da postupa po tužbi Mondo Inc koja je podneta po osnovu Zakona o trgovini. Sramotno je za nju i za sud što je donela odbijajuću presudu koja de facto predstavlja oglašavanje nenadležnim privrednog suda.

Inače, sudija Ljiljana Stojković je poznata javnosti po tome što se protiv nje vodio krivični postupak, koji je kasnije obustavljen, zbog sumnje da je uzimala mito od Bogoljuba Karića, tako što je on stipendirao njenog sina, a ona donosila presude u korist Karića.

Mondo je protiv presude koju je sada donela sudija Ljiljana Stojković izjavio žalbu i sigurni smo da će takva žalba biti usvojena jer je sudija grubo izigrala zakon i raniju odluku Privrednog apelacionog suda kojom joj je naloženo da postupa i donese meritornu presudu u ovom predmetu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.